Descriere - Cele mai stralucite minti si idei ale tuturor timpurilor
O culegere a celor mai stralucite minti si a celor mai bune carti din toate timpurile, scrisa intr-un stil accesibil si clar, care dovedeste eruditia unui mare carturar.
De la cele mai bune carti pana la cei mai mari ganditori si poeti, acest volum este o colectie concisa a mostenirii umanitatii. Will Durant a fost preocupat si a scris despre cele mai importante epoci, personalitati si reusite ale istoriei omului, iar selectiile sale au fost grupate in acest volum compact. Istoricul isi argumenteaza cu elocventa alegerile, insa ii incurajeaza pe cititori sa-si formeze propriile opinii, sa scape de prejudecati si sa patrunda intr-un taram al mintii, unde exista eroii speciei noastre. Cele mai stralucite minti si idei ale tuturor timpurilor este o biblioteca a umanitatii in miniatura oferita generatiilor viitoare de unul dintre cei mai importanti si prolifici istorici americani.
"Acest volum captivant si accesibil al lui Durant, istoric si filosof, laureat al Premiului Pulitzer, ar trebui sa fie o lectura esentiala pentru oricine este interesat de evolutia gandirii umane. Durant analizeaza in detaliu personalitati stralucite precum Confucius sau Darwin, traseaza calea de la geniul lui Homer la sufletul chinuit al lui Dante si la onestitatea lui Whitman, cucerindu-l pe cititor prin stilul sau irezistibil." Publishers Weekly
JOHN LITTLE este considerat cel mai mare expert in viata, munca si filosofia lui Will Durant, fiind singura persoana careia i s-a permis sa analizeze si sa foloseasca intreaga opera a istoricului. Este fondatorul The Will Durant Foundation si tine prelegeri de filosofie la Trinity College, Dublin.
WILLIAM JAMES DURANT (1885–1981) a fost un scriitor, istoric si filosof american. Este cunoscut in special pentru cele 11 volume ale lucrarii The Story of Civilization (Povestea civilizatiei), scrise in colaborare cu sotia sa, Ariel Durant, si publicate intre 1935 si 1975. Anterior, s-a remarcat prin volumul The Story of Philosophy (Povestea filosofiei), descris drept o "lucrare revolutionara care a ajutat la popularizarea filosofiei".
De-a lungul vietii, Durant a incercat sa coboare filosofia din turnurile de fildes ale mediului academic si sa o aduca in viata oamenilor obisnuiti. A cautat sa unifice si sa umanizeze vastitatea informatiilor istorice, care fusesera fragmentate in specialitati ezoterice, si sa revitalizeze aplicarea contemporana a istoriei si filosofiei. Bibliografia sa vasta ii dovedeste talentul si determinarea de a finaliza aceste intreprinderi. William si Ariel Durant au primit Premiul Pulitzer in 1968 si Medalia Prezidentiala a Libertatii in 1977.