Descriere - Cartea de foc a ardeilor chilli
Prezentare, conservare, retete culinare
Stiai ca exista o scara pe care se masoara cat de iute este un ardei… iute? Se numeste scara Scoville. Iar iuteala nu se numeste iuteala, ci "caldura”.
Mai afli din carte de unde provine ardeiul, cum a intrat in bucatarie plus alte lucruri captivante. Apoi trecem la lucruri practice: informatii despre soiuri, cum sa se usuce sau sa se pastreze pastaile, sugestii si retete pentru a crea sosuri, mirodenii de condimente.
Cele 101 specii de ardei iute sunt organizate in cinci categorii pe baza profilurilor de caldura:
- Dulce si bland – 23 de specii deardei iute sunt familiare
- Caldut – 51 de ardei iuti fac din aceasta categorie. Jalapeno, cayenne si tabasco, dar exista multe soiuri caldute, care variaza de la dulce la lemony, cu utilizari unice in bucatarie.
- Hot – 14 specii de ardei iuti sunt prezentati aici
- Foarte fierbinte – 8 specii de ardei iute
- Superhot – Actualul detinator al inregistrarii mondiale Guinness pentru cel mai fierbinte piper este Carolina Reaper
DIN CUPRINS:
Povestea ardeilor chilli
Efectul chilli
Identificarea ardeilor chilli
Ardeii chilli in bucatarie
Sa gatim cu ardei chilli
Anul aparitiei: 2018
Format:13X20 cm
Nr. pagini: 160