Descriere - Carte de bucate de la manastirile din Grecia, insotita de cateva file de Pateric
"...Un excelent indrumator in arta culinara: putine ingrediente, un proces simplu, un rezultat plin de gusturi imbietoare, amintind de Orient, dar atingand totodata uzantele mesei occidentale si rezumand intreaga gama a bucatariei grecesti. Bogatia retetelor, in pofida lipsei totale a carnii, este impresionanta. Cele mai multe sunt adevarate poeme din doua, trei sau patru ingrediente. (…)
Autoarea, printr-o scriitura bine condimentata si atent cantarita, intretinand un dialog rafinat intre arta culinara si teologie, il captiveaza pe cititor.
Aceasta carte am putea spune ca este o lectura imbatatoare care de abia asteapta sa fie gustata.”
(Dimitrios Rousounelis,
O arca a gusturilor culinare din bucataria manastirilor chinoviale)
"In ultimele decenii, oamenii de stiinta au studiat dieta mediteraneana si au constatat ca un regim alimentar cu multi carbohidrati, sarac in proteine, bogat in uleiuri de masline si de peste, care abunda in legume proaspete si fructe, contribuie si favorizeaza o viata lunga, fiindca reduce riscul anumitor tipuri de cancer si al afectiunilor cardiace (…). Bucataria mediteraneana inseamna sanatate si o viata traita cum se cuvine.”
(Carol Helstosky, Food Culture in the Mediterranean)