Descriere - Caisul si piersicul
Cultura caisului, ale carui fructe – caisele – sunt ofarte solicitate atat pentru consum in stare proaspata, cat si in industria alimentara, a fost mult timp, privita cu neincredere, chiar considerata riscanta, datorita mai ales unor insusiri biologice legate de originea sa geografica: rezistenta slaba la ger, sensibilitatea la unele boli specifice, pieirea prematura a pomilor in livada, sezonul scurt de maturare a fructelor si durata scurta de pastrare a acestora.
In acest sens, cercetarile descrise in prezenta lucrare se doresc a fi o modesta contributie adusa la clarificarea unor aspecte din domeniul valorificarii caiselor.
CUPRINS:
Cultura caisului
Cap I. Importanta culturii caisului si aria sa de raspandire
Cap II. Particularitati biologice ale creterii si rodirii caisului
Cap III. Cerintele caisului fata de factorii de mediu
Cap IV. Soiuri de cais
Cap V. Producerea materialului saditor
Cap VI. Agrotehnica aplicata in livezile de cais
Cap VII. Bolile si daunatorii caisului si piersicului
Cap VIII. Recoltarea si valorificarea caiselor
Cultura piersicului
Cap I. Cultura piersicului pe plan mondial si in tara noastra
Cap II. Particularitati biologice ale piersicului
Cap III. Cerintele piersicului fata de factorii de mediu
Cap IV. Soiuri si portaloi de piersic
Cap V. Infiintarea si intretinerea plantatiilor de peirsic
Cap VI. Agrotehnica aplicata in livezile de peirsic
Numar pagini:268
Format: 13x20
Anul aparitiei:2006
Autori: L. Chira, V. Chereji, M. Roman