Descriere - Bucate, traditii si obiceiuri de Craciun. Editie bilingva romana-engleza (Format: 7x14)
Craciunul sarbatoreste nasterea Pruncusorului divin, iar Boboteaza reprezinta botezul sau. Sunt de asemnea remarcate cele doua principale sarbatori, solstitiul de iarna – 21 Decembrie celebrat de vechile religii precrestine (Die Natalis Solis Invictis, Zile ale Soarelui Nemuritor), precedate de Saturnalii, sarbatoare cu o deosebita importanta la precrestini
Cartea este prezentata in format ultraelegant, cu ilustratii colorate, evocand cele mai reprezentative retete culinare, precum si obiceiuri de Anul Nou, incepand cu Ajunul Craciunului, 24 decembrie, pana la Boboteaza, 6 ianuarie, perioada fiind cunoscuta cu numele de "Cele douasprezece zile”. Ziua Anului Nou este ziua cea mai sarbatorita, avand semnificatia originara de festum-incipitum, asadar sarbatoarea inceputului, capodanno, ziua in care oamenii priveau tot inainte, evaluand primordial starea de bunastare fizica, precum si bunastare materiala pentru anul care tocmai incepe. Craciunul sarbatoreste nasterea Pruncusorului divin, iar Boboteaza reprezinta botezul sau. Sunt de asemnea remarcate cele doua principale sarbatori, solstitiul de iarna – 21 Decembrie celebrat de vechile religii precrestine (Die Natalis Solis Invictis, Zile ale Soarelui Nemuritor), precedate de Saturnalii, sarbatoare cu o deosebita importanta la precrestini
Anul aparitiei: 2012
Numar pagini: 240
Format: 7x14