Descriere - Botanistul euforic. Plantele din care se fac cele mai grozave bauturi din lume - Amy Stewart
Sa ridicam paharul in cinstea botanicii si a bauturilor alcoolice
Sake a inceput cu un bob de orez. Scotch-ul s-a nascut din orz, tequila, din agave, romul, din trestia-de-zahar, iar bourbonul, din porumb. Vi s-a facut sete?
In Botanistul euforic, Amy Stewart exploreaza varietatea ametitoare de plante, flori, copaci, fructe si ciuperci de care s-au folosit oamenii de-a lungul secolelor – cu ingeniozitate sau din pura disperare – pentru a le transforma in alcool.
Dintre toate plantele care sunt fermentate si distilate, unele sunt periculoase, altele sunt de-a dreptul bizare si una dateaza de pe vremea dinozaurilor, dar fiecare aduce o contributie culturala unica la traditiile si istoria noastra globala cand vine vorba despre bauturi.
Aceasta combinatie fascinanta dintre biologie, chimie, istorie, etimologie si mixologie – care contine peste 50 de retete de bauturi si sugestii de cultivare pentru gradinari – va va face sa fiti cel mai popular oaspete la orice petrecere cu cocktailuri.
Botanistul euforic este bestseller New York Times.
"Fascinatia lui Stewart pentru subiectul ales este contagioasa.” - San Francisco Chronicle
"Stewart combina curiozitatea intelectuala a unui cercetator cu observatiile patrunzatoare ale unui gradinar adevarat.” - The Providence (RI) Journal
"Amy Stewart intelege ca o carte buna poate fi despre un subiect la fel de comun precum pamantul de sub picioarele noastre.” -The Dallas Morning News
Nr. de pagini : 366
Anul aparitiei : 2017