Descriere - Boala Parkinson: aspecte clinico-terapeutice (Szasz Jozsef Attila)
Neurologia clinica moderna, datorita progreselor tehnologice si stiintifice spectaculoase din ultimele decenii, a devenit un domeniu din ce in ce mai dificil de cuprins de catre medicul neurolog "generalist”. Volumul foarte mare de cunostinte acumulate isi va pune inevitabil amprenta si pe procesul de pregatire profesionala prin
necesitatea unor supraspecializari dedicate. Totodata multitudinea de optiuni terapeutice noi necesita un volum tot mai mare de timp, rabdare si energie in vederea aplicarii cat mai corecte, eficiente si desigur cu cat mai putine reactii adverse pentru pacienti.
In acest context, o carte dedicata bolii Parkinson si multiplelor provocari practice pe care aceasta le ridica, este un eveniment editorial insemnat. Rezultat al unei experiente de peste doua decenii in domeniu, cartea se remarca prin claritate si prin rigoare stiintifica, fiind astfel foarte utila atat pentru medicii neurologi cat si pentru colegii din alte domenii care au in asistenta pacienti cu boala Parkinson. Autorul, din pozitia de coordonator al echipei multidisciplinare complexe (neurologie, gastro-enterologie, psihiatrie, anestezie si terapie intensiva), a implementat in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures terapia invaziva pentru pacientii cu boala Parkinson avansata. De-a lungul carierei s-a ocupat de sute de pacienti cu boala Parkinson sau afectiuni inrudite, a condus numeroase studii clinice cu aceasta tema. Astfel cititorul va avea posibilitatea cunoasterii noutatilor privind evaluarea si tratamentul bolii Parkinson, prezentate de catre un recunoscut expert in domeniu.
Conf. Dr. Szatmari Szabolcs
An aparitie: 2018
Format: 13x20
Numar pagini: 144