Descriere - Banchet frantuzit la Jaristea Locanta
Faptul ca bucataria din Franta este cea mai rafinata din lume e deja un loc comun. La urma urmei, francezii sunt cei care au inventat si au dus la maxima savoare conceptul de haute cuisine. Aurora Nicolau a cules povestile marilor retete frantuzesti, ale marilor bucatari (chefs) si ale marilor gurmanzi din istoria Hexagonului si le-a adunat intr-o carte bogat "impanata" vizual cu antichitati din propria colectie si "asezonata" cu reproduceri ale unor meniuri frantuzesti veritabile, atat din La Belle Époque, cat si din perioada interbelica.
Arta culinara chiar este o arta! O arta a gustului si, in egala masura, a bunului gust, care provoaca simturile si starneste imaginatia. Exista o tara a carei cultura gastronomica a fost dusa cel mai aproape de perfectiune. Nu mai este un secret pentru nimeni ca bucataria din Franta este cea mai rafinata din lume. De altfel, aici s-a inventat si dus la maxima savoare conceptul de haute cuisine. Kera Calita de la Locanta Jaristea – numele de scena sub care este cunoscuta Aurora Nicolau – spune povestile marilor retete frantuzesti, ale marilor bucatari (chefs) si ale marilor personalitati din istoria Hexagonului care au avut un adevarat cult pentru retetele desavarsite care au scris si continua sa scrie istorie, nu doar la ele acasa ci si in Bucurestii Vechi.