Descriere - Astrologie Crestina, Volumul. 2 (Cartea 3 - Judecati asupra nativitatilor)
Cartea a fost publicata pentru prima data in 1647 si iata ca in 2014 va fi publicata pentru prima oara in limba romana la Editura Mix (urmand sa apara in 2 volume).
Volumul 2 contine partea a 3-a a cartii. Iata cum descrie autorul despre ce e vorba in aceasta parte a 3-a a cartii.
A TREIA CARTE contine o metoda exacta de apreciere a Nativitatilor, cateva cai de rectificare a lor, cum sa apreciezi soarta nativului prin cele douasprezece Case ale Cerului, conform influentei STELELOR, posibile accidente particulare si anuale, prin Arta Directionarii si masurarea exacta a momentului prin Profectii, Revolutii, Tranzite. O Nativitate analizata prin metoda precedenta.
Ce este special la aceasta carte? Ea va va permite accesul la unul dintre cele mai importante texte astrologice timpurii scrise de cel mai mare clasic al literaturii astrologice engleze din secolului al 17-lea. Pentru orice om pasionat de astrologie sau care isi doreste sa aiba o biblioteca valoroasa de texte astrologice, aceasta carte se va numara printre cele mai valoroase exponate.
Traducatoarea acestei carti, doamna Elena Mona Marinica, este cunoscatoare a limbii engleze dar este si pasionata de astrolgie, iar consultantul de specialitate cu care am colaborat pentru a ne asigura ca aceasta carte va fi cat se poate de buna din toate punctele de vedere este cunoscutul astrolog roman Rodica Purniche.
Pentru a va starni curiozitatea si a va face sa va indragostiti de aceasta carte in special si de astrologia autentica (profunda, de calitate) in general, reproducem aici mesajul pe care autorul il adreseaza studentilor cartii sale:
Catre Studentul in ASTROLOGIE
Prietene, oricine ai fi, ce cu atata usurinta vei primi rezultatul studiilor mele intense, si care intentionezi sa mergi pe aceasta cale a cunoasterii ceresti a stelelor, in care marile si admirabilele lucrari ale Dumnezeului invizibil si atotputernic sunt evidente atat de vizibil.
In primul rand, ia in considerare si admira-ti Creatorul, sa-i fii recunoscator, fii umil, si nu lasa cunoasterea simpla, oricat de profunda si transcendenta ar fi, sa iti exalte mintea pana la a neglija acea Providenta divina, prin ale carei atoatevazatoare ordine si rol, toate din cer si de pe pamant au miscarea lor constanta. Cu cat iti largesti cunoasterea, cu atat preamaresti puterea si intelepciunea Dumnezeului Atotputernic, si cauti sa te mentii in gratiile sale. Fiind increzator, cu atat sunt sanse mai mari sa devii sfant, si cu cat esti mai aproape de Dumnezeu, cu atat mai pura vei avea Judecata.
Fereste-te de mandrie si ingamfare, si adu-ti aminte cum cu mult timp in urma, nici o Creatura irationala nu indraznea sa ofenseze omul, Microcosmosul, ci il slujea credincioasa si il asculta, din moment ce el era Maestrul propriei sale Ratiuni si Pasiuni, sau pana cand si-a supus Vointa partii sale irationale. Dar, vai! Cand faradelegea era peste tot, si omul a cedat fraiele propriilor sentimente, si a abandonat ratiunea, atunci orice Bestie, Creatura si orice element daunator exterior, au devenit nesupusi si nestatornici fata de ordinele sale.
Fii neclintit, omule! Dumnezeului tau, si principiilor imuabile, si apoi gandeste-te la propria ta noblete, cum toate creatiile, atat prezente cat si viitoare, au fost facute pentru tine. Ba pentru tine Dumnezeu s-a facut si Om. Tu esti acea Faptura care, fiind familiarizata cu Hristos, traieste si domneste dincolo de ceruri, si este dincolo de putere si autoritate. Cu cate intietati, privilegii, avantaje nu te-a rasplatit Dumnezeu? Te situezi dincolo de ceruri prin contemplatie, concepi miscarea si insemnatatea stelelor, vorbesti cu Ingerii, cazi de acord cu Dumnezeu. Ai toate Creaturile sub stapanirea ta, si tii Diavolii ingenunchiati. Atunci, din rusine, nu iti discredita natura, nu te face nedemn de asemenea daruri, nu te lipsi de acea mare forta, splendoare si binecuvantare pe care Dumnezeu ti le-a daruit, indepartand din tine teama, pentru posesia catorva placeri imperfecte.
Luandu-L in considerare pe Dumnezeu si ceea ce esti, fiind slujitorul lui Dumnezeu, acum primeste instructiunile de comportament in practica ta.
Pe masura ce zilnic comunici cu cerurile, instruieste-ti si educa-ti mintea conform imaginii Divinitatii. Deprinde toate podoabele virtutii, fii suficient de instruit in aceasta privinta. Fii uman, binecrescut, familiar cu toti, usor de abordat, netulburandu-l pe nefericit cu spaima unei judecati aspre. In asemenea cazuri, lasa-i sa afle gradual soarta lor nemiloasa. Indeamna-i sa il invite pe Dumnezeu sa-si devieze judecatile ce ii ameninta. Fii modest, familiarizat cu omul invatat, civilizat si sobru, nu fii invidios. Da gratuit saracilor, atat bani cat si judecata. Nu lasa ca bogatia lumeasca sa-ti pricinuiasca o judecata falsa, caci astfel vei dezonora Arta, sau aceasta Stiinta divina.
Iubeste-i pe oamenii buni, apreciaza-i pe oamenii onesti care studiaza aceasta Arta. Fii cumpatat in judecata fata de tara in care traiesti. Nu da judecati asupra mortii printului tau. Totusi stiu din experienta, Reges Subjacent Legibus Stellarum. Casatoreste-te cu sotia ta, bucura-te de numerosii tai prieteni, evita procesele si disputele. In studiul tau fii totus in illis ca sa poti fi singulus in arte. Nu fii extravagant sau dornic de a invata orice stiinta, nu fii aliquid in omnibus. Fii loial, tenace, nu trada secretele altora, nu, nu, iti cer sa nu tradezi niciodata increderea acordata de prieten sau dusman.
Invata-i pe toti oamenii sa Traiasca frumos, fii tu insuti un bun exemplu, evita modele trecatoare, iubeste-ti propria Tara Natala. Nu condamna pe nimeni, nici pe dusman. Nu te dezamagi daca esti vorbit de rau, Conscientia mille testes. Dumnezeu nu rabda nici un pacat nepedepsit si nici o minciuna neplatita. (WILLIAM LILLY)
Anul aparitiei: 2014