Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Afumaturi. Pastrama. Carnati - Wagner, Franz S

Carne de porc, vita, pasare si vanat

-18%
Afumaturi. Pastrama. Carnati

Editura M.A.S.T.


Livrare in:  Bucuresti - Sector 1

Tara: *
Judet: *
Oras: *
In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 19.10 - Duminică, 20.10
In Bucuresti - livrare rapida.

Cost livrare: 15 Lei

Ajunge: Astazi - Vineri, 18.10
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 19.10 - Duminică, 20.10
In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 19.10 - Duminică, 20.10
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 13.9 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 19.10 - Duminică, 20.10
In Tara - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Duminică, 20.10 - Luni, 21.10
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: 14.9 Lei

Ajunge: Duminică, 20.10 - Luni, 21.10
In Tara - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 19.10 - Duminică, 20.10
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: 13.9 Lei

Ajunge: Duminică, 20.10 - Luni, 21.10
In Extern - livrare rapida la usa.

Cost livrare:

Ajunge: Luni, 21.10 - Marți, 22.10
In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 19.10 - Duminică, 20.10
In Bucuresti - livrare rapida.

Cost livrare: 15 Lei

Ajunge: Astazi - Vineri, 18.10
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 19.10 - Duminică, 20.10
In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 19.10 - Duminică, 20.10
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 13.9 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 19.10 - Duminică, 20.10
In Tara - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Duminică, 20.10 - Luni, 21.10
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: 14.9 Lei

Ajunge: Duminică, 20.10 - Luni, 21.10
In Tara - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Sâmbătă, 19.10 - Duminică, 20.10
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: 13.9 Lei

Ajunge: Duminică, 20.10 - Luni, 21.10
In Extern - livrare rapida la usa.

Cost livrare:

Ajunge: Luni, 21.10 - Marți, 22.10
Acest produs se afla pe stoc si poate fi plasat la curier in 1 zi lucratoare.
Apreciere: 3.9/7 (17 voturi)
Calificativul nostru
Recomandat
PRP: 25,00 Lei 20,50 Lei economisesti: 4.5 Lei
Status: In stoc
Timp procesare: 1 zi lucratoare

Descriere - Afumaturi. Pastrama. Carnati

Carne de porc, vita, pasare si vanat

Toate informatiile privind condimentele, saramura potrivita precum si tehnicile adiacente - afumarea, maturarea - necesare fabricarii produselor din carne nu sunt informatii pe
care le detine toata lumea, Aceasta carte vi le dezvaluie pe toate, pas cu pas!

Din cuprins:

Calitatea produsului brut
Tehnologia afumarii:
- diferite metode de afumare;
- construirea unei afumatori;
- greseli legate de metodele de afumare si urmarirea acestora.

Nu toata sunca este la fel
Tehnologia asezarii in saramura
Tehnologia obtinerii carnatilor:
- materia prima;
- tehnici de tocare;
- umplerea;
- diferite tipuri de carnati;

Tehnologia procesului de maturare si depozitare
Retete (sunca, slanina, carnati, kaiser)

Cartea contine si imagini color.


O scurta istorie a afumaturilor.

Odata cu utilizarea focului, omul a fost capabil sa foloseasca fumul produs de acesta pentru a conserva si a da un gust mai bun alimentelor. Carnea proaspata a animalelor
vanate era ori inghetata, ori asezata deasupra focului, putand fi astfel consumata chiar si dupa trecerea de mai mult timp. In Europa centrala a Evului Mediu, primele
saramuri de carne au fost produse in timpul lui Carol cel Mare ( 747 - 814). Deoarece frigiderele nu se inventasera inca, singura modalitate de a conserva carnea era
reprezentata de producerea afumaturilor si saramurilor. In perioadele critice, rezervele de carne erau foarte importante. in timpul Razboiului de Treizeci de Ani
(1618 - 1648), taranii obisnuiau sa-si depoziteze carnea in interiorul sobei / cuptorului, protejand-o astfel, totodata, de potentialii hoti. in regiunile alpine,
se mai pot gasi inca si astazi afumatori identice cu cele din Evul Mediu, in care carnea este lasata sa atarne liber timp de cateva saptamani, pentru a fi afumata.
Cu toate ca astazi, tehnologia computerizata ce ne sta la dispozitie ne ofera posibilitatea unei afumari perfecte a carnii, metodele vechi au fost pastrate si foarte
putin modificate. Fumul este obtinut in urma arderii materiilor anorganice. Afumarea carnii nu numai ca permite consumarea acesteia dupa trecerea unui anumit timp de
la obtinerea sa, ci are si o influenta asupra calitatilor acesteia ( prin calitati, ne referim la culoare, miros, gust.) Din necesitatea omului de a conserva carnea ,
de-a lungul secolelor s-a descoperit o astfel metoda.

 

Anul aparitiei: 2009
Format: 13x20
Nr.pagini: 157

Cartea "Afumaturi. Pastrama. Carnati ". Carne De Porc, Vita, Pasare Si Vanat face parte din categoria carti >> Practice si timp liber - Sfaturi practice - Gastronomie a catalogului LibrariaRomana.ro. Cartea este scrisa de catre Wagner, Franz S si a fost publicata la Editura M.A.S.T. Livrare se face din stoc, in 24 ore, din depozitul de carte LibrariaRomana.ro, de luni pana vineri. Transportul este gratuit pentru orice comanda de minim 100 lei cu livrare in reteaua de Pachetomate si 200 lei pentru livrarea la usa oriunde in tara prin curier. In Bucuresti transportul este gratuit pentru comenzi de minim 100 lei atat pentru livrarea in reteaua de Pachetomate cat si pentru livarea la usa prin curier.
Pentru orice solicitare apelati departamentul Suport Clienti LibrariaRomana.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaRomana.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.


Alte carti de la editura M.A.S.T.

Editura MAST. Vezi oferta de carti de la editura MAST pe LibrariaOnline.ro

Clientii care au cumparat acest produs au mai achizitionat

Nu exista comentarii referitoare la acest produs.