Descriere - Admiterea in magistratura si in avocatura. Culegere de subiecte cu explicatii ale variantelor de raspuns, volumul II
DESPRE LUCRARE
Subiectele selectate, respectand structura examenelor pe care se bazeaza astazi concursurile de admitere in profesiile juridice, la care se adauga si explicatiile tuturor variantelor de raspuns, vor permite simularea examenelor/concursurilor de admitere in profesiile juridice, precum si gestionarea emotiilor specifice acestora.
CUPRINSUL LUCRARII
Lucrarea cuprinde subiectele date la concursurile/examenele de admitere in profesiile juridice din ultimii ani, fiind sistematizata in capitole corespunzatoare, conform disciplinelor de concurs/examen, in aceasta ordine:
o Drept penal (admitere INM/magistratura 2017-2019; admitere Barou stagiari/definitivi 2017-2019);
o Drept procesual penal (admitere INM/magistratura 2017-2019; admitere Barou stagiari/definitivi 2017-2019).
Subiectele contin explicatii ale tuturor variantelor de raspuns, avandu-se in vedere:
o solutionarile contestatiilor la baremul de notare si evaluare;
o modificarile legislative si dispozitiile legale in vigoare;
o decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, doctrina etc.
Explicatiile sunt pozitionate la finalul fiecarui chestionar anual, permitandu-se astfel o verificare reala a cunostintelor, precum si o simulare a punctajului.
PUNCTELE FORTE ALE LUCRARII
- simularea examenelor/concursurilor de admitere in profesiile juridice, prin structura chestionarelor (prezentata mai sus);
- recapitularea cunostintelor, prin pastrarea modului de elaborare a chestionarelor, testele-grila fiind amestecate si grupate pe materii, conform modalitatilor de examinare uzitate in examenele de admitere in profesiile juridice;
- explicatii ale tuturor variantelor de raspuns.
PUBLICUL TINTA
Realizata de un colectiv de autori cu mare experienta, format din procurori, judecatori, formatori ai Institutului National al Magistraturii, specialisti din Ministerul Justitiei, avocati si cadre didactice care predau la facultati de drept de prestigiu din tara, lucrarea Admiterea in magistratura si in avocatura. Culegere de subiecte cu explicatii ale variantelor de raspuns. Vol. II - Drept penal, Drept procesual penal este utila candidatilor la examenele de admitere in profesiile juridice, pentru concursul de admitere in magistratura, pentru examenele de admitere in profesia de avocat, de definitivare sau promovare, precum si studentilor facultatilor de drept, pentru examenul de licenta.
DESPRE AUTORI
CRISTIAN BALAN: Este colaborator in cadrul Departamentului de Drept penal, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, la disciplinele Drept procesual penal. Partea generala si Partea speciala; judecator definitiv, Judecatoria Buftea - Sectia penala (2016 prezent).
CATALIN CONSTANTINESCU: Este drd. in Drept penal in cadrul Scolii Doctorale a Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti, sub coordonarea domnului prof. Valerian Cioclei. Este asist. univ. asociat al aceleiasi facultati la materiile Teoria generala a dreptului si Doctrine juridice si, de asemenea, consilier juridic in cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.
LUCIAN CRISTE: Este asist. univ. drd., Facultatea de Drept a Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca; avocat in cadrul Baroului Cluj; membru al Asociatiei Internationale de Drept Penal (AIDP); membru al Asociatiei Franceze de Drept Penal (AFDP).
MIHAI ADRIAN HOTCA: Este prof. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universitatii ,,Nicolae Titulescu" din Bucuresti (din 2010), avocat in Baroul Bucuresti (1998 prezent); avocat coordonator al SCA ,,Hotca & Asociatii".
TEODOR MANEA: Este procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti, formator colaborator al Scolii Nationale de Grefieri si asist. univ. dr. in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii ,,Titu Maiorescu" din Bucuresti.
LAURA STANILA: Este avocat in cadrul Baroului Timis si membru fondator al SCA ,,Stanila si Asociatii". Este, de asemenea, lector univ. la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara (din 2005). Totodata, este lector in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor - Centrul Teritorial Timisoara (din 2013).
GIULIA SOLOGON: Este licentiata a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti (2019) si absolventa a Colegiului juridic franco-roman de studii europene (2018).
ISBN: 978-606-39-0515-5
Nr pagini: 328
Format: Academic
Anul aparitiei: 2019