Descriere - Acvacultura animala (broaste, moluste, lipitori, crustacee)
Cuprins:
Prefata
Introducere
Capitolul 1 - Ranicultura tehnologia cresterii broastelor
Capitolul 2 - Morfologia externa a broastelor
Capitolul 3 - Dezvoltarea ontogenica a broastelor
Capitolul 4 - Pescuirea broastelor
Capitolul 5 - Cresterea dirijata a broastelor
Capitolul 6 - Valorificarea - livrarea broastelor
Capitolul 7 - Trehnologia cresterii, recoltarii si valorificarii molustelor
Capitolul 8 - Tehnologia cresterii scoicilor
Capitolul 9 - Lipitoarea. Hirudo medicinalis
Capitolul 10 - Tehnologia cresterii crustaceelor
Capitolul 11 - Tehnologia cresterii si livrarii racilor - astacicultura
Capitolul 12 - Tehnologia cresterii racilor
Capitolul 13 - Tehnologia cresterii si valorificarii homarului
Capitolul 14 - Langusta palinurus vulgaris
Capitolul 15 - Tehnologia cresterii si livrarii crabilor
Capitolul 16 - Cresterea crevetilor
Capitolul 17 - Crustaceul ,,Cu puf"
Glosar
Planse
Bibliografie
Spre deosebire de recoltarea practicata in prezent, irationala de tip pompieristic, prin acvacultura animala pasnica, se pot obtine cantitati mari de carne de la organisemle acvatice pe care omul le foloseste in alimentatie precum pestii, crustaceele, molustele, broastele etc.
Prin acvacultura se poate realiza o calitate deosebita a speciilor care se cresc, iar productiile sunt pe masura.
Despre cresterea acestor animale in tara noastra s-a scris, dar productiile nu au fost la nivelul potentialului. Piscicultura fiind o specializare complexa a fost tratata ca disciplina separata. de remarcat ca aceste animale acvatice se pot livra, exporta nelimitat, fiindca nu se impune o anumita cota de catre Uniunea Europeana.
Autor: Nicolae Gh. Turliu
Anul publicarii: 2009
Dimensiuni: 16x24
Nr.pagini: 291