Carti in categoria Proza diversa
Tip afisare:
Document al rezistentei sub dictatura, volumul respectiv – semnat de romancierul Nicolae Breban – isi propune sa sparga mai multe tipare privind imaginea poporului roman. Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, publicului larg de lectori fideli ai romancierului.
Editura
IDEEA EUROPEANA
„Ce greu este orice inceput! Dar necesar, de neocolit. Nu stim cum va fi sfarsitul, nu stim nici macar ce forma va lua drumul, decat in linii mari; dar pentru ca suntem aici, pe acest pamant si pe acest continent, Europa, trebuie sa re-incepem, moralitatea noastra va fi cea a luptei si a onestitatii in lupta.
Avem libertatea, adevarata, in sfarsit o avem, a sosit atat de tarziu incat, desi o pipaim si o simtim, pare incredibila. Dar ea nu este mai mult decat o forma, o forma goala ce va t...
Editura
IDEEA EUROPEANA
Una dintre capodoperele brebaniene.
„Un producator neobosit de surprize, in spatiul nostru literar, este Nicolae Breban…”
(Gabriel Dimisianu, „Romania literara”, nr. 42, 2009)
„Nicolae Breban este stapanit de – si ajunge sa stapaneasca el insusi – vointa de putere creatoare. Creatia este, dupa Fr. Nietzsche, adevarata vointa de putere. „Cat pot crea – atat exist”, iata relatia definitorie si poate chiar sensul vietii, aliata a...
Editura
IDEEA EUROPEANA
Document al rezistentei sub dictatura, volumul respectiv – semnat de romancierul Nicolae Breban – isi propune sa sparga mai multe tipare existente privind imaginea poporului roman.
Cartea se adreseaza elevilor, studentilor, publicului larg de lectori fideli ai romancierului.
Editura
IDEEA EUROPEANA
Editia a III-a
„Am citit toate cartile lui Nicolae Breban, de la Francisca la Confesiuni violente. Despre unele (In absenta stapinilor, Ingerul de gips, Bunavestire)am si scris. La Ingerul... – cu mare entuziasm. Cred si acum ca este cea mai buna – si mai durabila – carte a scriitorului. Breban e prozatorul cu cea mai patenta constitutie duala din literele romanesti de dupa razboi.” (George Pruteanu)
„Un romancier pentru o generatie a literaturii. Nici u...
Editura
POLIROM
„Orfeu in infern reuneste cinci nuvele care vor sa readuca in discutia criticii si in atentia lectorilor romani genul nuvelistic – specie a prozei care a dat literaturii mari creatori, de la C. Negruzzi la Caragiale sau Stefan Banulescu. Specie din pacate neglijata azi la noi (ca si in Franta sau Germania!) de scriitori si editori, romanul – adesea un fals roman! – ocupind vitrinele si etajerele.
Una dintre nuvele, «Rautaciosul adolescent», este inspirata d...
Editura