Gabriel Sandu Lefter
Studii: Doctor in Drept al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, sub indrumarea prof. univ. dr. Corneliu Birsan (2021); licentiat in Drept al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti (2000); absolvent al Institutului National al Magistraturii (2001).
Activitate profesionala: In perioada 2001 – martie 2007 a indeplinit functia de judecator la Judecatoria Medgidia, Harsova si Mangalia; in perioada martie 2007 – septembrie 2009 a indeplinit functia de judecator la Tribunalul Constanta. Din septembrie 2009 este judecator la Sectia I civila a Curtii de Apel Constanta.
Publicatii recente: Cateva aspecte privind facultatea instantei de a introduce in cauza un tert la cererea partilor conform art. 78 alin. (2) Noul Cod de procedura civila. Partea a II-a. Aspecte procedurale, publicat pe www.juridice.ro, Revista de note si studii juridice (RNSJ) la data de 26 iunie 2020; Caracterul accesoriu si obiectul apelului incident, publicat pe www.juridice.ro, Revista de note si studii juridice (RNSJ) la data de 16 iunie 2020; Cateva aspecte privind facultatea instantei de a introduce in cauza un tert la cererea partilor conform art. 78 alin. (2) Noul Cod de procedura civila. Partea I. Clarificari conceptuale, publicat pe www.juridice.ro, Revista de note si studii juridice (RNSJ) la data de 11 iunie 2020; Termenele prevazute de lege pentru efectuarea actelor de procedura sub sanctiunea decaderii au fost suspendate pe durata starii de urgenta sau au fost intrerupte?, publicat pe www.juridice.ro, Revista de note si studii juridice (RNSJ) la data de 15 mai 2020; Cateva aspecte vizand procedura invocarii unor motive de ordine publica si obiectul dezbaterilor in complet de divergenta in raport de posibilitatile solutionarii cauzei dupa epuizarea divergentei, publicat pe www.juridice.ro, Revista de note si studii juridice (RNSJ) la data de 19 februarie 2020; Consideratii referitoare la depunerea unor acte de procedura inauntrul termenului prevazut de lege la oficiul postal, publicat pe www.juridice.ro, Revista de note si studii juridice (RNSJ) la data de 20 ianuarie 2020; Scurte consideratii despre suspendarea judecarii cauzelor prin decesul uneia dintre parti pana la introducerea in cauza a mostenitorilor, publicat pe www.juridice.ro, Revista de note si studii juridice (RNSJ) la data de 26 iulie 2019; Despre competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a judeca recursuri. UPDATE: Avatarurile recursului in NCPC, publicat pe www.juridice.ro, Revista de note si studii juridice (RNSJ) la data de 31 iulie 2017; Conditiile in care instanta de apel poate pronunta solutia de anulare a hotararii primei instante si de trimitere spre rejudecare acestei instante, publicat pe www.juridice.ro, Revista de note si studii juridice (RNSJ) la data de 17 mai 2017; Consideratii privind apelul in Noul Cod de procedura civila din perspectiva unor solutii jurisprudentiale si a unor dezlegari doctrinare, publicat in Revista Romana de Drept Privat nr. 4/2015; Despre competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a judeca recursuri, in Curierul Judiciar nr. 9/2015; Regularizarea cererii de chemare in judecata – principalul instrument de realizare a dreptului la judecarea cauzei in termen optim si previzibil, in Revista Romana de Drept Privat nr. 4/2013.