Dan ,Dascalu
Este licentiat al Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti (1997) si doctor in drept al aceleiasi institutii in urma sustinerii magna cum laudae a tezei de doctorat „Contenciosul fiscal” (2013); licentiat al Facultatii de Stiinta si Ingineria Materialelor din Universitatea Politehnica Bucuresti (1994) si absolvent al studiilor de master din cadrul respectivei institutii (1995); absolvent de studii postuniversitare in Olanda (TMC Asser Instituut, 1998) si participant la alte programe de pregatire si specializare profesionala in tara si in strainatate.
In perioada 1997 - 2006 a derulat activitati didactice ca asistent universitar la disciplinele drept administrativ si drept procesual civil; incepand cu anul 2012 a sustinut in calitate de cadru didactic asociat (lector), in functie de organizarea de a lungul timpului a programelor de pregatire universitara, cursurile de Procedura fiscala si Contencios fiscal in cadrul masteratului in specialitatea drept fiscal si, respectiv, de fiscalitate derulate de Facultatile de drept din Universitatea Bucuresti si a Universitatii de Vest din Timisoara, precum si de Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice.
A participat incepand cu 2003 in calitate de coordonator al Grupurilor de procedura fiscala ale unor organisme reprezentative ale mediului de afaceri (American Chamber of Commerce, Foreign Investment Council si Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei) la discutiile din cadrul mecanismului de transparenta legislativa organizate de Ministerul Finantelor Publice la adoptarea Vechiului Codul de procedura fiscala, iar apoi, de a lungul timpului, in consultarile derulate cu privire la modificarile semnificative aduse ulterior acestui act normativ, inclusiv adoptarea Noului Cod de procedura fiscala in 2015 (Legea nr. 207/2015) si a amendamentelor legislative subsecvente de pana la data publicarii prezentei lucrari.
Publicatii: Este autor al cartilor: Marile modificari si marile ratari ale Noului Cod de procedura fiscala. Vol. I. Perspectiva dreptului administrativ, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2023; Tratat de contencios fiscal, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2014; Recuperarea extrateritoriala a creantelor fiscale (2011); coautor al primei carti publicate in Romania („Explicatiile teoretice si practice ale Codului de procedura fiscala”, 2005) cu privire la Codul de procedura fiscala (O.G. nr. 92/2003); co)autor al multor studii si opinii in revistele de specialitate si media juridica pe teme de drept fiscal substantial si procedural, dreptul muncii, procedura civila etc. De asemenea, a sustinut prezentari la numeroase conferinte si seminarii de specialitate in tara si in strainatate, in special in domeniul dreptului fiscal.