Marius Cristian
Marius Cristian (n. 1966) este ziarist si cronicar gastronomic. A absolvit Facultatea de Istorie si Filosofie, sectia Istorie-Filosofie a Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi in 1989. Redactor-sef al revistei studentesti Dialog (1986-1989) si al revistelor Romanian Wine Art si Somelierul. A fost secretar general de redactie al cotidianului Monitorul si redactor sef-adjunct al ziarului Obiectiv. In prezent, este editorului site-ului Costachel. Revista virtuala de gastronomie reala (costachel.ro).A publicat volumele Caietul de retete. Bucate si vinuri asortate, Polirom, Iasi, 2003; Legendele din farfurie. Retete celebre cu garnitura de povesti, salata de mituri si tacamuri istorice (editia I), Ratio er Revelatio, 2016; 100 de retete romanesti pentru 100 de ani de la Marea Unire, Vasiliana ’98, Iasi, 2017 si a ingrijit lucrarea Somelierul – un altfel de manual. Mancarea si Vinul, Brasov, 2016..