Aurel Bonciog
Cartea te poarta, cititorule, prin istorie, cu un stil alert si placut si prezinta, la zi, conventiile care reglementeaza activitatea functionarului consular, practica moderna si cea romaneasca folosita de consul in apararea drepturilor si intereselor conationalilor sai, practica uneori nescrisa in carti, dar urmata de practicienii diplomatiei si de cei consulari, care s-a transformat in cutume.
Autorul este ajutat de o activitate in diplomatie de peste 30 de ani, in care a strabatut, practic, tot ce poate desavarsi un consul: a indrumat, din tara, activitatea consulatelor romane, a gestionat, direct, la ambasade, timp de doua decenii, relatiile consulare ale Romaniei cu Germania, Austria, Elvetia, Norvegia; a negociat sau a participat la negocierea conventiile consulare, pe care le-a incheiat Romania cu Rusia, Grecia, Cehia, Spania, Elvetia, Belgia, Belararus, Kargazstan, Turkmenistan, Kazakhstan, Vietnam, R.P. Chineza, R.P.D. Koreeana, Ungaria, Polonia.
In 1990 a introdus, la Facultatea de drept a Universitatii „Spiru Haret“ din Bucuresti, Dreptul consular ca disciplina separata de Dreptul international public si a demonstrat multor generatii de studenti ca un ambasador bun poate fi si un bun consul, daca isi insuseste regulile gandite de savantii lumii, creand instrumente sigure, functionale si adaptate cerintelor pentru a fi de folos tarilor si cetatenilor lor. Un Curs de drept privat comparat si un Curs de drept diplomatic, intregesc lista publicatiilor autorului.
Intrarea Romaniei in UE a adus noi facilitati pentru colaborarea statelor in domeniul consular, dar si noi responsabilitati, caci un consul, la nevoie, asigura reprezentarea cetatenilor UE. De aceea, romanul trebuie sa fie avizat despre drepturile lui si sa stie sa le exercite in cunostinta de cauza. Este ceea ce incearca sa faca lucrarea de fata pentru el.
PRP: 45,00 Lei (-70%) 13,50 Lei
PRP: 99,00 Lei (-20%) 79,20 Lei
PRP: 49,00 Lei (-30%) 34,30 Lei